Ring Oss : kontakta oss via email
/ Bloggar/ Tillämpas, är givare skadar mottagare tar steroider?/

Tillämpas, är givare skadar mottagare tar steroider?

Tillämpas, är givare skadar mottagare tar steroider?

Fråga: "Jag är ofta en blodgivare. Detta är något som är värt att göra för andra, men jag vet också att män verkligen finns mycket få mekanismer för att avlägsna överskott av järn från blodet, så det är nog också bra för min hälsa. Jag har ofta läst att blodet inte skulle ta, när du tar kursen. Sant eller myt? "

De som säger att du inte kan donera blod under loppet av anabola steroider, naturligtvis, försök att visa ansvar. Ingen anständig person inte vill sätta den andra personens "dopning" av blodtransfusion. Därför uppstår frågan om det verkligen händer i ett konkret grad?

När det gäller eventuella praktiska effekter på människor, är svaret negativt i detta fall. Även tekniskt, naturligtvis, en del steroidmolekyler passera till en annan person, kommer deras antal att vara åtminstone en storleksordning mindre än den som kan ha åtminstone ett visst värde.

Som ett exempel, låt oss säga att koncentrationen av testosteron i blodet under 10.000 ng / dl. Detta är en mycket hög nivå. Och du, som givare, verkar det till 500 ml blod. Med andra ord är det för 5, d.v.s. Testosteron är det totala antalet 50000 ng, d.v.s. 50 g, dvs. 0,05 mg.

Även för kvinnor, är en steroid injektionsvolym på 0,05 mg ungefär lika nära den absoluta nollpunkten som möjligt.

Ur din hälsa donation kan vara användbara för att minska hematokrit nivå, som kan höjas under kursen.

Men det är naturligtvis, den moraliska aspekten av detta problem: Förväntar du dig ditt blod mottagare något liknande. Naturligtvis ingen. I fallet med syntetiska anabola steroider, kan det vara en stor moraliskt dilemma än testosteron. I deras kroppar kommer det att finnas mycket, mycket mer testosteron än de får ut av ditt blod, oavsett kön eller ålder.

Så det är ett individuellt beslut. Personligen tror jag inte göra detta under kursen, men om den andra personen ser det som en fördel och han beslutar, då i själva verket, jag kan inte se någon som helst skada på mottagaren.