Ring Oss : kontakta oss via email
/ Bloggar/ Steroider Bodybuilding/

Steroider Bodybuilding

Steroider Bodybuilding
Steroider har varit i framkant av bodybuilding debatter. Vissa säger att maximal vinst är omöjligt utan dem, medan andra säger att biverkningarna är inte värt vinster man får från steroider.

Steroider är populära eftersom de tillåter idrottsmän och kroppsbyggare att träna längre och mer intensivt. Det gör det också möjligt för snabbare återhämtning från trötthet. Steroider kan tas oralt, kan injiceras, och kan även appliceras med användning av dermala plåster, geler och nässprayer. Många av dem som tar steroider gör det för att få en fördel gentemot andra idrottare i sin sport. Detta har lett till att många av de sporter Idrottsförbund att förklara dessa ämnen illegala för användning inom idrotten. Många idrottsmän har berövats sina utmärkelser och har fått hårda straff för överträdelser av denna regel. Olyckligtvis är användningen av steroider inte utan skadeverkningar. Felaktig användning - oftast överanvändning - av steroider har lett till många fall av leversvikt - även levertumörer. Detta plus en mängd andra biverkningar har satt ett frågetecken om användning och missbruk av detta ämne.

Anabola steroider: den onda sidan

När steroider misshandlas - och ibland även när de inte - de kan orsaka en mängd negativa effekter. Hormonell obalans: Steroider påverkar din kropp på ett sätt som kortslutning din hormonella systemet. Om dina hormoner går bonkers kan du bli infertila. Och det är fortfarande bara röra toppen av ett isberg. Dina hormoner styr en hel del av kroppens funktion. Under puberteten reaktionen av dina hormoner både avtryckaren och avsluta tillväxt spurt. Det utlöser också bildandet av motsatt kön "utmärkande egenskaper såsom könshår, djupare röst, förstoring av brösten och testiklar, och även hudåkommor. Steroider öka mängden könshormoner i kroppen. Detta sporrar muskeltillväxt. Tyvärr sporrar också en mängd andra kroppsliga förändringar. Det är inte ovanligt att hitta män växande bröst eller tappar hår på grund av användningen av anabola steroider. Vissa män har upplevt krympning av deras testiklar, och uppkomsten av hud cystor och finnar. Kvinnor, å andra sidan, har inte varit förskonade skador steroider kan göra. De har upplevt fördjupning av röster, utveckling av manliga egenskaper, starkare ansikts- och strukturella egenskaper, och andra. Vissa har till och med rapporterat skäggväxt - och det kan vara ganska pinsamt för de flesta kvinnor.

Den för tidiga användning av steroider kan också orsaka den dvärgväxt av en tillväxt. Eftersom steroider öka mängden könshormoner i kroppen, och eftersom det är dessa hormoner som styr början och slutet av tillväxten spruta användningen av steroider kan orsaka för tidig stopp av en tillväxt. Det är därför steroider rekommenderas inte för dem som ännu inte har slutat växa. Steroider kan också inverka negativt på hjärt-kärlsystemet. De har varit kända för att orsaka utvidgningen av hjärtat och bidra till hjärt-kärlsjukdom. De orsakar också blodproppar som kan leda till hjärnblödning. Det är därför om du har en historia av hjärtsjukdomar, eller om du är genetiskt predisponerade för hjärtsjukdomar, du klokast i att avstå steroidanvändning. Som tidigare nämnts, levern lider också i hög grad från bearbetning av steroider i kroppen. Levern kan växa tumörer eller kan skadas till den grad att de blöder. Överdriven användning av steroider kan orsaka gulsot och permanent leverskada. Till råga på allt, kan steroider också påverka ditt humör och temperament. Det finns de som har rapporterat ökad irritabilitet och spänning på grund av användningen av anabola steroider. Även naturligt lugna människor har varit kända för att uppvisa aggressivt beteende som ett resultat av en sådan användning.

Korrekt användning: nyckeln?

Med tanke på alla de nedslående nackdelen steroidanvändning ger, det kommer alltid att finnas de som kommer att vittna till sin styrka i att förbättra sin prestanda. Att avgöra om steroider är ditt sätt att bodybuilding är ditt beslut. Men åtminstone du är nu mer medvetna om effekterna av sådana ämnen på kroppen. När du gör ditt beslut om dess användning, hålla dem i åtanke. Och i vilket fall som helst, om du väljer att använda steroider, se till att du använder den på rätt sätt. Inte missbruka eller missbruka den, eftersom det kan leda till skadliga effekter som beskrivs ovan. Var ytterst försiktig när du tränar med sådana ämnen och du kommer åtminstone minska risken att du skadar dig själv.