Ring Oss : kontakta oss via email
/ Bloggar/ Glutamin/

Glutamin

Glutamin

Vad är glutamin?


Glutamin - Denna aminosyra är mycket viktigt, men i motsats till BCCA , är det inte nödvändigt. Ja, begreppet "onödiga" kan höja tvivel om behovet av ytterligare glutamin som livsmedelstillsats, men tro mig, det är inte så. Och i allmänhet, innebär att utbytbara och att nödvändig? För dem som inte vet, förklarar. Det är en nödvändig aminosyra som inte kan utarbetas av kroppen och går till honom bara från utsidan, med mat eller kosttillskott. Utbytbara samma - detta är en aminosyra som kan syntetiseras direkt i människokroppen, vilket innebär att den kan producera sitt eget.

Och trots definitionen för oss människor är desto viktigare är det icke-essentiella aminosyror. Så jag bestämde mig till naturen när den skapade oss att om vår mat är dålig eller otillräcklig (eller essentiella aminosyror intas kommer inte att vara), kursen kommer icke-essentiella aminosyror som kroppen kan producera själv.

Och en basisk aminosyra är glutamin. Han är ca 50-60% av den totala aminosyrabakgrund. Hans huvuduppgift är att stödja driften av sådana organ som hjärnan, njurar, lungor och tarmar. På grund till glutamin det fungerar normalt, och vårt immunförsvar. Detta är en mycket allvarlig prestanda och därför glutamin i Sports Nutrition har en särställning.

Många människor kan inte se logiken här, säger de om kroppen själv kan syntetisera glutamin, varför det används som tillsats? Bra fråga, om du inte vet vad som är "råvara" för sin produktion. Faktum är att om kroppen känns otillräckligt intag av glutamin från utsidan, sedan omedelbart skulle börja producera den själv. Och som källa av muskelvävnad kommer vår klyva proteiner på sin första och sedan på aminosyror. Som ett resultat, börjar vi förlora vårt hårda arbete förvärvade muskelmassa. Att tala i en vetenskaplig happening katabolism.

Vi kroppsbyggare är en verklig katastrof! Och för att undvika det är nödvändigt att antingen äta mycket väl och få önskad mängd glutamin med mat, eller ta det som ett komplement för att vara hundra procent säker på frånvaron av sitt underskott.

Men anti-katabola effekt, är inte den enda användbara egenskapen av glutamin. För människor som vill bygga din kropp, det finns fortfarande några goda nyheter. På dem kommer att diskuteras vidare.


Som glutamin påverkar en persons?


Så, mina vänner, vad är det en sådan bra är förenat med detta kosttillskott? En hel del saker! Låt oss ta i ordning.


Under inverkan av glutamin i muskel proteinsyntesen ökade väsentligt . Hur detta hända? Våra muskler kan lagra för framtida bruk glutamin. Det är att samla det som en extra reserv. Och när det blir nödvändigt, reserverna av reserven bli en källa för syntes av muskelprotein. Detta fenomen har en positiv effekt på muskeltillväxt och öka takten.

Tack vare glutamin, celler öka i volym . Vad ger detta oss? Ju större volym av våra celler, desto bättre är deras funktionalitet. Följaktligen kommer utvecklingen av lever glykogen och dess ackumulering i muskler bli snabbare och bättre. Det kommer att ge oss möjlighet att återhämta sig från träning snabbare.

Glutamin förbättrar immuniteten . Detta är vad vi har sagt ovan, men nu mer i detalj. Många människor vet att arbeta med vikter - är påfrestande för kroppen, som tyvärr minskar vår immunitet. I det här fallet, vi är mycket mer risk att bli sjuk med samma ARI i dåligt väder eller andra sjukdomar. Förutom det faktum att sjukdomen i sig är en dålig sak, men det stör också med utbildning, vilket gör oss glömma gym i 2 veckor, eller ännu mer. Följaktligen våra framsteg flyttas långt tillbaka. Anländer till gymmet efter en sjukdom, kommer strömmen att vara betydligt lägre resultat, för att inte tala om viktminskning. Antagning glutamin och underhålla den på önskad nivå, kommer att hindra dig från att sänka immunitet och obehagliga konsekvenser i form av sjukdomar.


Hur och när du tar glutamin i Sverige


När det gäller mottagning av glutamin, det finns inga särskilda regler. Ta det när som helst på dygnet. Exemplifierande doser beräknas enligt följande: 0,2-0,5 g per kg kroppsvikt. Det vill säga för 80 pund idrottsman skulle dagligen normen av 16 (0,2h80) till 40 (0,5h80) gram glutamin.

Ett sådant stort utbud baserat på det faktum att en mer exakt dos beror på din kondition, kost och det viktigaste är intensiteten i träningen. Ju oftare och mer intensivt du tränar, behöver motsvarande mer kroppen glutamin. Men i varje fall, 0,2 gram per kilogram kroppsvikt - detta är den minsta dos som krävs för att upprätthålla normal glutamin bakgrund.

Förresten, om du tar ett protein, kan det noteras att deras sammansättning redan ingår glutamin, inte alltid självklart, men det finns. I de flesta fall är det bara ett marknadsföringsknep som används av tillverkare av sport nutrition. Förmodligen ta en titt på vår produkt, förutom proteinet, och det fortfarande är glutamin och kreatin, och en hel del användbar.

Fäst inte någon särskild betydelse, vänner. Även om det är glutamin, det är dosen försumbar, vilket är, du vet, du kommer inte att räcka. I allmänhet köper bara rena glutamin tillskott, snarare än att kombinera den med andra idrottsnäringsprodukter.


Bästa glutamin på marknaden sport nutrition i Sverige


Som alltid, mina vänner, i slutet av artiklar avsedda för sport nutrition, föreslår vi att du några av de bästa produkterna i en viss klass. När det gäller glutamin, ledare i dag är följande produkter. 


Här kanske, och alla kamrater. Vi hoppas att vi har att ge dig information om vikten av glutamin i en människas liv och livet av en idrottsman i synnerhet. Om du har frågor eller synpunkter på detta ämne, sedan dela dem i kommentarerna till detta inlägg. Var noga med att diskutera tillsammans. Under tiden, glöm inte att lägga till vår sida till dina bokmärken och tills vi möts igen i andra utgåvor. Lycka till!