Ring Oss : kontakta oss via email
/ Bloggar/ Dumbbell bänkpress/

Dumbbell bänkpress

Dumbbell bänkpress

Genomföras korrekt hantel bänk i en liggande eller lutande läge väsentligt bidrar till att stärka bröstmuskelgrupper, och tillåter också att ge lindring av musklerna i överkroppen.


Horisontell press är en av de bästa övningarna som hjälper till att bygga upp och stärka muskelvävnad, dela båren och bilda en referenslindring. Effekten av övningen kan märkas när hantlarna berör högsta punkten av amplituden. På förfarandet för att utföra denna övning kan du lära av den korta kursen som publicerats på den här sidan.


Utförandeknik


Först och främst är det värt att komma ihåg att den korrekta horisontella hantelpressen utförs på rak rygg och jämn kropp. Vid lyftning ska hantlarna vara parallella med kroppen, armarna - långsträckta, inte vända i armbågarna. Handlederna ska hållas raka. Startpositionen är horisontell. Förfarande: Höj hantlarna vertikalt på raka armar. Smidig droppe av skal till en vågrät nivå; Upprepa för flera tillvägagångssätt. Att göra övningen orsakar inte komplikationer, men det rekommenderas att du använder flera användbara tips.

Hemligheter av horisontell press


  1. Med en hantelpress ska projektornas totala vikt inte överstiga vikten på den bar som används i en liknande övning. Således kommer du att uppnå ett bättre balans och kommer att kunna upprepa uppstigningen längs samma bana;
  2. Andning är en av de viktigaste komponenterna i rätt träning.
  3. Hantelbänken pressar från idrottaren en enhetlig och lugn rytm av andning;
  4. För att reglera och förbättra bröstets och torsos stabilitet, rekommenderas att andas in och hålla andan innan du lyfter hantlar. Således kommer musklerna att få ytterligare motstånd mot hög belastning;
  5. Att lyfta hantlar - på inspiration, till lägre utandning: sålunda kommer du att uppnå den mest effektiva omfördelningen av lastning;
  6. Under träningen är det strängt förbjudet att böj ryggen i nedre delen och lyfta höfterna och bäckenet. I motsats till känslor, kommer en platt rygg under träningen att skydda dig mot skador på den nedre delen av pectoral musklerna;
  7. Tryck av hantlar som ligger i att hålla kvar skalen neutralt grepp bidrar till harmoniska ansträngningar distributions triceps muskler, delta-och övre bröstet.

Vad, var, när?


Den horisontella pressen av hantlar och skenor är en universell träning och passar alla kategorier av idrottare. Erfarna tränare rekommenderar att denna övning bör ingå i de första stadierna av styrketräning. Du kan utföra som ersättare, och efter en bänkpressstång, kombinerar den med utspädningen av händerna i viloläget. För mer noggrann studie, i slutet av träningen rekommenderas isolering av muskler att arbeta på speciella simulatorer.


För att undvika skada, rekommenderas det under en träning att utföra från 2 till 4 tillvägagångssätt, inklusive 10-12 repetitioner med periodisk vila. Dumbbell bänkpress är en effektiv övning för människor som drömmer om en märkbar lättnad av en grupp av pectoral muskler. I det här fallet, glöm inte att det korrekta genomförandet av det borde bidra till att bygga och stärka muskelvävnaden, som i sig har en positiv effekt på styrketräning. Horisontell hantelpress gör det möjligt att använda både pectoral och deltoida muskler, såväl som triceps och underarmar.