Ring Oss : kontakta oss via email
/ Bloggar/ Hur intramuskulära injektioner/

Hur intramuskulära injektioner

Hur intramuskulära injektioner

Intramuskulära och subkutana injektioner på egen hand, utan medicinsk personal. Detaljerade beskrivning.


Under de senaste åren har medicinska tjänster blivit mycket dyra. Kan vi ibland göra på egen hand? Det är. Till exempel kan subkutan och intramuskulär injektion göra kompetent och amatör. Nedan - detaljerade instruktioner.

Vad kommer det att ta?


1. Medicin. Läs noga igenom bruksanvisningen, vara uppmärksamma på att utgångsdatumet på den speciella administrationen (oljelösningar måste förvärma varmvattnet till kroppstemperatur, några lösningar måste ange mycket långsamt - det är alltid anges), det viktigaste - noggrant läsa.

2. Sprutan. Det är bättre att inte köpa inhemska, och vissa västerländska företag har nålar är skarp, inte så smärtsamt att injicera. Typiskt är en injektionsspruta användas av 2 milliliter för intramuskulär - 5 och 10 ml, beroende på mängden av administrerat läkemedel.

3. Särskild blad för att öppna ampullen (finns i förpackningen).

4. vata.

5. alkohol eller vodka eller eau de cologne.

6. Patienten är företrädesvis i en liggande ställning för intramuskulär injektion, i en sittande ställning - subkutan.


förfarande:

1. Incise och öppna ampullen (om ampull målade målarfärg punkt, klipp redan nedan i den smala "hals" av ampullen);

2. Slå läkemedlet genom nålen i sprutan och nålen genom att lyfta upp och driva kolven för att släppa ut luften tills du ser en droppe av medicinering. Vara säker! Observera om de lämnas i sprutan av luftbubblor, bör sprutan skakas eller knackade på det, att bubblan har flyttat till nålen, och låt luften en andra gång!

3. Täck bomullstuss med alkohol vid injektionsstället. Om intramuskulär administrering är - den yttre övre delen av skinkorna, subkutant - handen område på axeln till armbågen ungefär halvvägs och utanför.

4. Skriv in en sprutnål så snart som möjligt, en stark rörelse. Det finns vissa nyanser. Om huden är skrynkligt, henne nzhno spridas före införandet av nålen, som om att skjuta. Om subkutan injektion behöver du fria händer att nypa huden på en angiven plats tillsammans med den subkutana vävnaden och prick på basen av "nypa", med en vinkel på ca 30 grader, sedan släpper huden.

5. Ange medicineringen långsamt.

6. Snabbt dra ut sprutan, håller huden bomullspinne.

7. Applicera bomull och lätt att massera injektionsstället, medicinering snabbt spridda. Om det finns lite blod, det är inte skrämmande, du är i en liten flaska. Låt bomull för en stund.

Med långsiktiga loppet av injektioner, är det önskvärt att dra jod nätet för snabb läkning.

Lycka till och inte vara rädd! Allt när det första gången!